Varkensvlees eten

Waarom het eten van varkensvlees slecht voor je is.

 

Dit artikel gaat over het eten van varkensvlees en de mogelijke negatieve invloed ervan op onze gezondheid.

Het eten van varkensvlees heeft een lange geschiedenis, dus we beginnen bij de cultuur en geloof en hun rol in de beleving van varkensvlees.

Varkensvlees consumptie in de geschiedenis.

Het varken werd door de Joden en Egyptenaren als onrein beschouwd, terwijl Grieken, Etrusken en Romeinen het dier juist offerden aan de goden. Aanvankelijk was het wilde everzwijn een vijand voor de boeren, maar uiteindelijk werd het dier gedomesticeerd en in kuddes gehoed. In de godsdienst was het varken erg belangrijk. Met name aan de landbouwgoden en -godinnen werden varkens en biggen geofferd. In Rome werd het varken beschouwd als het oudste offerdier: ook hier kon het gewijd worden aan diverse goden, met een voorkeur voor de goden van de akkerbouw, de onderwereld en de voorouders. In Etrurië was het offeren van een zwijn een vast onderdeel van het huwelijksritueel, dat de jonggehuwden moesten volbrengen. Een speciaal offer – een drachtige zeug – werd eind januari gebracht aan de moedergodinnen van de akkerbouw, Ceres en Tellus. Bij plechtige gelegenheden werd het suovetaurilia-offer gebracht: een drievoudig offer van een varken (sus), een schaap (ovis) en een stier (taurus).

Als lekkernij stond het varken in de Romeinse keuken in hoog aanzien: in het kookboek van Apicius worden 32 verschillende onderdelen van het varken opgesomd met 22 recepten. Favoriet was het ‘Trojaanse varken’, de Porcus Trojanus. Zoals het Trojaanse paard verschillende Griekse krijgers in zijn buik verborgen hield, zo was dit varken gevuld met kippen, worst, eieren en groentesoorten. De consumptie van varkensvlees liep onder keizer Alexander Severus (222-235 na Chr.) zodanig uit de hand, dat een edict werd uitgevaardigd dat het slachten van drachtige zeugen en speenvarkens voor een bepaald periode verbood.

Moslims en joden eten geen varkensvlees

Moslims en Joden eten geen varkensvlees, omdat het in de Koran en Tora wordt verboden.

“ Ook het zwijn, omdat het wel gespleten, ja zelfs geheel doorkloofde hoeven heeft, maar niet herkauwt; onrein zal het voor u zijn, Van hun vlees zult gij niet eten en hun aas zult gij niet aanraken; onrein zullen die voor u zijn” . Leviticus 11:7-8

“ Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van Allah is uitgeroepen, verboden, Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde, want Allah is vergevingsgezind, genadevol”. Soera 2: 173

Je bent dus ongehoorzaam aan God als je varkensvlees eet. Moslims en Joden eten alleen dieren, die zij rein vinden. Volgens hun zijn reine dieren, dieren die alleen planten eten, zoals koeien en schapen; varkens vinden zij onrein, omdat ze ook kleine dieren eten. Leuk, zo’n stukje geschiedenis, maar hoe zit het met onze gezondheid wanneer we varkensvlees eten. We zullen maar eens zien waar dit onderzoek verder naar toe leidt.

Als je geen varkensvlees eet, leef je lekker lang!

In Nepal blijven met name de Himalaya stammen, die geen varkensvlees eten, en tot op hoge leeftijd gezond blijven en als dragers voor expedities kunnen blijven functioneren, terwijl stammen, die wel varkensvlees gebruiken, geteisterd worden door allerlei ziekten en veel minder lang kunnen . Met name de zgn. beschavingsziekten worden geactiveerd door varkensvlees. Hoe zou dat nou komen?

 

 

Varkensvlees blijkt voor de mens extreem toxisch om allerlei redenen:
•Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken.
•Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders.
•Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten.
•Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat.
•Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen.
•Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten.
•Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden.
•Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden.
•Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.

Overgenomen uit Bron: https://dalternative.wordpress.com